Miért fáj a nők feje szex előtt?

Egészség Expo 2020

Ez egy annyira fontos kérdés, hogy amint megemlítettem a következő témát, kaptam is azonnal két viccet ezzel kapcsolatban!

Ez egy annyira fontos kérdés, hogy amint megemlítettem a következő témát, kaptam is azonnal két viccet ezzel kapcsolatban! Az egyik így hangzik:

Férj hazamegy, leveszi a cipőjét, és közben megkérdezi a feleségét:
- Drágám, hogy vagy?
- Jól! - válaszol a feleség.
- És nem fáj a fejed?
- Nem. Miért kérded?
- Mert akkor szexelni fogunk!"

A másik is hasonló, annyi különbséggel, hogy a férj egy pohár vízzel és egy fájdalomcsillapítóval megy oda a feleségéhez, és azt mondja: "Hoztam neked egy fájdalomcsillapítót!" - Mire a feleség: "De nekem nem is fáj semmim!!!" - Erre a férj: "Szuper! Akkor vetkőzz, mert most szexelni fogunk!"

Nekem az a véleményem, hogy bár viccnek hívják, nem tűnik túl humorosnak egyik sztori sem. Az életben pedig még kevésbé lehet az - bár ahogy körbekérdeztem: a leggyakoribb női kifogás mindenképpen a "Fáj a fejem!". Ugyanakkor ennek biztosan van oka - akár igaz, akár csak egy kifogás. Mégis hogyan lehet ezt kezelni?

Utak és okok

Két út biztosan van. Az egyik: kezeljük a fejfájást. A másik: kezeljük az azt kiváltó okot. A fejfájás kezelésére a fájdalomcsillapító helyett több lehetőség is van. Az egyik, amit nagyon érdekesnek tartok, a Kovács Miklós által javasolt megoldás. Ha a fej egy adott helyen fáj, akkor lehet, hogy csak izomláz az oka! Ezt egy igen izgalmas videóban láttam. Körülbelül a kétharmadánál van arról szó, hogy a leggyakoribb migrénes fejfájások hogyan szüntethetőek meg nagyon gyorsan.

Kovács Miklós Imre: Testkiegyensúlyozás

Egy másik igen eredményes és hatékony eljárás az assziszt, amit egyelőre sajnos még kevesen ismernek. Ennek az a lényege, hogy kommunikációba lép az embert a testének egy adott területével, és ha ezt a kommunikációt sikerült helyreállítani, akkor a fájdalom is agy mértékben enyhíthető, vagy meg is szüntethető. Ha ez a terület érdekel, akkor szívesen ajánlok egy profit (Tifrac Anna), akivel együtt fogunk dolgozni az Akadémiánkon!

Az okot kezeljük, ne a tünetet

Ha pedig a kiváltó okot akarjuk kezelni, akkor teszünk a legtöbbet! Ehhez egy dologra mindenképpen szükség van: sok, rengeteg és még annál is több kommunikációra! Gondolj csak bele! Ha visszahúzódást tapasztaltál a párodtól, akkor kétféle módon biztosan reagáltál eddig is. Vagy nem értetted meg, és felháborodtál, megbántódtál, vagy valami hasonló. Azaz elkezdtél kevesebbet kommunikálni vele.

A másik, ahogyan reagálhattál, az, hogy beszélgetni kezdtél és megpróbáltad megérteni, mi történik éppen vele. És utána jobb lett? Igen, ez a nyerő megoldás: kommunikálj többet, egyszerűen csak beszélgess vele! Hogy miről? Egyelőre bármiről, ám legfőképpen olyan témáról, ami őt érdekli, foglalkoztatja, szórakoztatja. Beszélgessetek!

És ne csak akkor, amikor már fáj a fej! A legjobb megelőzés az, ha sokat beszélgettek. Minden nap. Naponta többször! Gondolj csak bele: melyik kapcsolatban volt "fejfájás"? Amelyikben sokat beszélgettetek, vagy amelyikben kevesebbet? Szóval azt javaslom, hogy előzd meg a fejfájást és kommunikálj, kommunikálj és kommunikálj a társaddal. Ettől lesztek igazi TÁRSak!

Cikkek az egészségről

**SMARTSEARCH**